Välkomna!

Hallå och välkomna till min nya blogg,
jag har redan gjort många bloggar i mitt liv, men jag har aldrig funnit ett bra ämne för dem. Men jag tror att jag funnit ett ämne nu – Språk.
Först måste jag berätta något – Svenska är inte mitt modersmål. Jag började lära mig svenska i året 2014 för att min mor berättade för mig att jag är halv svenskt. Därför kommer jag troligen stava några grejer fel eller kommer säga grejer på ett icke-svenskt sätt. Således, om ni finner något i bloggen som låter fel, skriva en e-post till mig, tack.
Nu skulle vilja jag börja med bloggen. Jag vill berätta för er, varför jag gillar språk och vilken del av språk jag gillar mest.
Jag började få intresse av språk för många år sen, när jag var bara en liten pojke. Jag älskade det engelska språket och lyssnade på CD skivor på engelska (de hette „Marvi Hämmer“, och jag har dem fortfarande). För några år senare fick vi välja mellan Franska eller Latinska i skolan och jag valde Franska (ett dålig val). Jag hatade språket. I efterhand ser jag att jag hade föredragit Latinska, men det visste jag ju inte. Efter jag valde Franska gillade jag språk inte längre.
Då, i året 2014 började jag med Svenska. Och därefter kom intresset tillbaka. Jag började lära mig många språk (de flesta slutade jag lära mig kort efter jag började lära mig dem), t.ex. Kinesiska, Hindi, Ryska, Isländska, Walesiska, Estniska och Inuktitut. Jag märkte att delen jag gillade mest av språk var grammatiken. Därför lärde jag mig Inuktitut, för att det är ett väldigt intressant språk! Språken i Amerika är intressanta ändå, men jag är säkert att jag kommer berätta om dem senare.
Just nu lär jag mig Ryska och Hindi. Jag kommer kanske göra bloggar på de där språken, men jag vet inte ännu. Jag vet inte vad första bloggposten kommer handla om, men troligen minoritetsspråk, för att de är väldig intressanta.
Jag hoppas att vi hörs senare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: